Menu 2 (215 zł)

 

MENU
 

Powitanie Pary Młodej chlebem i solą – gratis
Powitanie gości lampką wina musującego – gratis


 

zupa ( jedna pozycja do wyboru)

  • rosół królewski z mięsem drobiowym, warzywami i makaronem domowym
  • starofrancuska zupa cebulowa z grzanką zapiekaną pod parmezanem
  • aksamitny krem z suszonych pomidorów podany z kwaszoną mietaną i bazylią
  • cappucino z kurek z chipsem z boczku


danie główne serwowane na półmiskach ( pięć pozycji do wyboru)

  • filet z dorsza na duszonych warzywach polany sosem paprykowo-pomidorowym
  • filet z pstrąga smażony na maśle klarowanym
  • łosoś bałtycki z rogut grzybowym
  • udka drobiowe faszerowane, podane z sosem Alfredo
  • grillowany filet z kurczaka z aksamitnym sosem serowym
  • de volaille z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem lub masłem i natką pietruszki
  • udka z kaczki marynowane w soku pomarańczowym, pieczone z jabłkami, polane sosem winno-wiśniowym
  • mini steki z polędwiczki wieprzowej z wędzonym boczkiemmarynowane w czosnku i pieprzu młotkowanym, podane z sosem mięsnym
  • karczek pieeczony w sosie myśliwskim z jałowca
  • kieszonki ze schabu z papryką i czerwoną cebulką
  • tradycyjny kotlet schabowy z pieczarkami z patelni
  • kotlety wieprzowe faszerowane serem wędzonym z dodatkiem sosu borowikowego
  • schab z ananasem, pomidorem, serem i boczkiem
  • medaliony z indyka w sosie węgierskim
  • kaczka pieczona z jabłkami, polana sosem winno-rodzynkowym

 

dodatki do dań głównych ( cztery pozycje do wyboru)

  • ziemniaki z koperkiem
  • ziemniaki pieczone w ziołach
  • frytki
  • kasza z okrasą
  • ryż zasmażany
  • zestaw surówek
  • bukiet warzyw gotowanych na parze z masłem i bułką tartą
  • kolorowe sałaty vinegret
  • fasolka szparagowa
  • marchewka  z groszkiem na słodko
  • kapusta zasmażana
  • buraczki na ciepło

 

desery ( w stół lub forma stołu szwedzkiego)

  • owoce sezonowe
  • ciasta ( trzy rodzaje)
  • musy wielosmakowe

 

kolacja zimna ( w formie stołu szwedzkiego lub na półmiskach w stół - cztery pozycje do wyboru)

  • patera mięs pieczonych
  • patera wędlin staropolskich
  • rolada z kaczki z orzechami i suszonymi owocami
  • galantyny drobiowe w różnych smakach
  • rożki z wędzonej szynki z musem chrzanowym
  • szynka po rusku
  • rolada wołowa z grzybami
  • roladki z indyka z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym
  • szynka pieczona w ziołach podana z musem chrzanowo-musztardowym
  • rolada ze schabu ze szpinakiem, żółtym serem i boczkiem
  • schab po warszawsku w w galarecie
  • pasztet staropolski z sosem żurawinowym
  • indyk w maladze
  • galareta wieprzowa
  • galaretka drobiowa z warzywami
  • terina drobiowa z suszonym pomidorem  i fetą
  • polędwiczka wieprzowa faszerowana suszoną śliwką owiniętą bekonem

 

ryby ( trzy pozycje do wyboru)

  • carpaccio z łososia wędzonego
  • śledzie marynowane podane z trzema sosami
  • różyczki z łososia wędzonego z fetą
  • losoś marynowany, podany na sałatce z selera i rzodkwi
  • pstrąg faszerowany miesem drobiowym w galarecie z rodzynkami i migdałami
  • terina z łososia bałtyckiego w aromacie słodkiego wina, otoczona szpinakiem
  • terina z ryb bałtyckich z warzywami

 

sałatki (trzy pozycje do wyboru)

  • sałatka grecka
  • sałatka cezar z grillowanym kurczakiem, bekonem i grzankami
  • tradycyjna sałatka jarzynowa
  • sałatka hawajska z kurczakiem, kukurydzą i ananasem
  • sałatka gyros
  • sałatka ziemniaczana z cebulką dymką i chrupiącym boczkiem
  • sałatka nicejska z tuńczykiem
  • sałatka caprese

 

dodatkowo do zakąsek zimnych serwujemy

  • świeże pieczywo i masło
  • sosy zimne do ryb i mięs
  • warzywa marynowane ( papryka, pieczarki, ogórki, oliwki)

 

po północy szef kuchni serwuje

  • pieczony udziec wieprzowy, podany z sosem mięsnym, kaszą lub kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną

 

nad ranem ( jedna pozycja do wyboru serwowana)

  • barszcz czerwony z pasztecikiem lub kołdunami
  • bigos myśliwski z suszonymi owocami, czerwonym winem i jałowcem
  • węgierska zupa gulaszowa

 

napoje

  • woda niegazowana z cytryną 1,5 l
  • cola, fanta, sprite 1 l
  • kawa , herbata

 

    

 

 
Do góry Drukuj

OFERTY SPECJALNE

Poprzedni
Poprzedni
  • min_

    Przywitaj jesień nad morzem

    Oferta ważna w terminie 01.10.2017-10.11.2017r. Pakiet 7 dni - 6 noclegów

  • min_

    Uroki Jesieni nad morzem

    Pakiet obowiązuje w terminie 01.10.2017-10.11.2017r.

  • min_

    Zanim przyleci bocian...

    Pakiet dla kobiet w ciąży

  • min_

    Babski Weekend

    Pozwól sobie na odrobinę przyjemności…

  • min_

    Day Spa

    Odpręż się, uspokój zmysły i pobudź swoje ciało.

  • min_

    ZIMOWY RELAX NAD MORZEM 3 DNI/2

    Oferta ważna w terminie 10.11-22.12-2017r.

  • min_

    Ferie nad morzem 2018

    Oferta od 15 stycznia do 25 lutego 2018r.

  • min_

    BOŻE NARODZENIE 2017

    Święta Bożego Narodzenia nad morzem

  • min_

    Pakiet Sylwestrowy 2017

    29.12.2017-01.01.2018

Następny

BIULETYN INFORMACYJNY

Jeśli chcesz otrzymywać od nas bieżące informacje na temat ciekawych promocji oraz imprez przez nas organizowanych zapisz się do naszego NEWSLETTERA.

*
*
*
* - pola obowiązkowe
Dbamy o Twoją prywatność

LOKALIZACJA

Mapka - Hotel Jan
Hotel JanDarłówko na eholiday
 
 
Kropla Bałtyku Krop Trade Zakłady drzewne Poldan Park Wodny Jan Kropla Bałtyku Krop Trade Zakłady drzewne Poldan Park Wodny Jan
76-153 Darłowo, ul. Słowiańska 24, recepcja@hoteljan.pl
Hotel Jan © 2017
Projekt i wykonanie: bmedia